Отворен вториот супермаркет Жито во нас.Бутел

Го започнавме Октомври со уште едно проширување на нашиот ланец на супермаркети. Овој пат, општина Бутел го доби вториот супермаркет Жито. На површина од 600 метри квадратни, со сопствен паркинг простор и четири наплатни каси, овој маркет ќе ги понуди сите погодности неопходни за современиот македонски потрошувач.

Свеченото сечење на црвената лента беше од страна на Градоначалникот на Општина Бутел, Г-дин Петре Латиновски и Генералниот директор на Жито маркети, Г-дин Далибор Ѓошевски.

Според димензиите, овој е еден од поголемите наши објекти кој покрај вообичаениот асортиман на производи ќе понуди и свежи месни производи од месарница ЦВЕМЕС, свежо овошје и зеленчук, како и производи од бела техника. Со новоотворениот маркет се овозможени нови 20 вработувања.

На денот на отворањето за купувачите беа достапни голем број промоции, дегустации, продажни акции, подароци и гратисни производи. Работно време на маркетот ќе биде седум дена во неделата и тоа – од понеделник до сабота од 07.00 до 21.00ч, додека во недела маркетот ќе работи до 13.30ч.

[Best_Wordpress_Gallery gallery_type=”thumbnails” theme_id=”1″ gallery_id=”11″ sort_by=”order” order_by=”asc” show_search_box=”0″ search_box_width=”180″ image_column_number=”5″ images_per_page=”30″ image_title=”none” image_enable_page=”0″ thumb_width=”180″ thumb_height=”90″ thumb_click_action=”undefined” thumb_link_target=”undefined” popup_fullscreen=”0″ popup_autoplay=”0″ popup_width=”800″ popup_height=”500″ popup_effect=”none” popup_interval=”5″ popup_enable_filmstrip=”1″ popup_filmstrip_height=”50″ popup_enable_ctrl_btn=”1″ popup_enable_fullscreen=”1″ popup_enable_info=”1″ popup_info_always_show=”0″ popup_enable_rate=”0″ popup_enable_comment=”1″ popup_hit_counter=”0″ popup_enable_facebook=”1″ popup_enable_twitter=”1″ popup_enable_google=”1″ popup_enable_pinterest=”0″ popup_enable_tumblr=”0″ watermark_type=”none” watermark_link=”0″]

Коментари