Тодорови трки – Виница

По повод големиот празник Св. Тодор, на 8ми Mарт, 2014 година Виница ја продолжи традицијата со организирање Тодорови трки, со што ја одбележа петтата јубилејна трка.  Годинава трките се одржаа на градскиот стадион во Виница со почеток од 11.00 часот. Жито Маркети беа спонозори на овој голем спортски настан и на тројцата победници на трката им доделија вредносни ваучери. Учествуваа сите ученици од основните училишта, средношколци и возрасни. Имаше повеќе од десет дисциплини трчање, возење велосипед, тегнење јаже, трчање во вреќа, одење со јајце во лажица, трчање на патерици и други.

[Best_Wordpress_Gallery gallery_type=”thumbnails” theme_id=”1″ gallery_id=”3″ sort_by=”order” image_column_number=”5″ images_per_page=”30″ image_title=”none” image_enable_page=”0″ thumb_width=”180″ thumb_height=”90″ popup_width=”800″ popup_height=”500″ popup_effect=”none” popup_interval=”5″ popup_enable_filmstrip=”1″ popup_filmstrip_height=”50″ popup_enable_ctrl_btn=”1″ popup_enable_fullscreen=”1″ popup_enable_comment=”1″ popup_enable_facebook=”1″ popup_enable_twitter=”1″ popup_enable_google=”1″ watermark_type=”none” watermark_link=”0″]

Коментари