Добредојдовте во приказната за ЖИТО МАРКЕТИ (ДПТУ „ЖИТО“ ДООЕЛ Велес), малопродажна компанија која своите скромни почетоци ги разви во препознатлив бренд низ цела Македонија.

Компанијата, која е создадена и негувана од семејството Ѓошевски, е пример за претприемништво и одлучност од самото свое појавување во 1988 година.

Нивното патување започна пред повеќе од три децении кога семејството Ѓошевски го отвори својот прв маалски дуќан за трговија на мало во Велес.

Тоа не беше само бизнис авантура; тоа беше реализација на нивниот сон. Со цврста верба, јасна визија за иднината и непрекинатиот ангажман за служење на заедницата, семејството Ѓошевски го започна своето патување кое го смени целосно малопродажниот пејзаж на Македонија.

Низ годините, со стекнатото знаење, непоколебливата посветеност кон услугата и неоспорливот дух на упорност, сопствениците ги проширија своите хоризонти отварајќи неколку продажни објекти во Велес.

Квалитетот и пристапот кон верните купувачи кои низ годините го поддржуваа нашиот бренд овозможи да ја прошириме својата мрежа на маркети, правејќи значаен чекор со отворањето на својот прв маркет во главниот град на Македонија, Скопје.

Сепак, вистинската пресвртница во нашата приказна се случи помеѓу 2014 и 2015 година. Овој период беше период на експлозивно проширување на брендот Жито Маркети кога отворивме повеќе од 20 супермаркети низ цела Македонија. Оваа стратегиска експанзија го зацврсти нашето присуство и ја засили нашата репутација како водечки малопродажен ланец.

Денес, Жито има мрежа со повеќе од 70 маркети во 20 градови и општини во земјата: Велес, Скопје, Прилеп, Битола, Струмица, Кочани, Виница, Росоман, Градско, Чашка, Делчево, Демир Капија, Валандово, Тетово, Куманово, Неготино, Гостивар, Облешево, Кичево, Македонска Каменица и Гевгелија. Со повеќе од 850 посветени вработени, ние не сме само бренд, туку симбол на квалитет и доверба.

Изминативе години нашиот труд беше награден и со бројни награди (најдобар трговски објект за 2010 и 2017год., Superbrands 2015/2016, International Best Brand 2015), секоја од нив е потсетник за нашата непрекината потрага по совршена лојалност кон нашите верни купувачи. Тие нè инспирираат да продолжиме да инвестираме, да се стремиме кон одличност и да го направиме нашиот бренд достапно за сите.

На нашите купувачи им е посветено сè што го правиме, и затоа креиравме „Клуб на верни купувачи“. Оваа иницијатива им овозможува на нашите ценети купувачи да уживаат во повеќе бенефиции и да заштедат повеќе.

Во ова време на интензивна конкуренција, кога брендовите мора да понудат нешто уникатно за да се истакнат, ние веруваме во фокусирањето на нашите потрошувачи. Ние непрекинато се држиме до нашите основни принципи: ниски цени, љубезност и квалитет. Ова не се само бизнис стратегии; тие се столбовите на кои Жито беше изградено и принципите кои продолжуваат да го водат нашиот раст.

Придружете ни се додека го продолжуваме нашето патување, служејќи Ви со истата посветеност и страст кои го карактеризираат Жито од 1988 година. Ние не сме само ланец на супермаркети; ние сме заедница. Добредојдовте во семејството на Жито Маректи.

ДПТУ „ЖИТО“ ДООЕЛ Велес

Како и секој дом, како и секое семејство, потребно е да се постават здрави темели кои се предуслов за понатамошен успех и развој. Низ историјата успесите на ЖИТО секогаш биле базирани на цврсти вредности: одговорност, чесност, доверба и интегритет…

1988
ОСНОВАНО
276000
ЛОЈАЛНИ КУПУВАЧИ
200
КОМПАНИИ КОИ РАБОТАТ СО НАС
10000
Продукти
900
ВРАБОТЕНИ
75
МАРКЕТИ