Засадени нови 1,000 садници крај Велешко езеро

Засадени нови 1,000 садници крај Велешко езеро

На 19.02. компанијата Жито го реализира вториот дел од планираната акција за пошумување на опожарениот дел во пределот над велешкото езеро Младост. Заеднички посадивме околу 1,000 нови садници во предвидениот дел, се надеваме успешно- сите сме одговорни за нашата и иднината на младите поколенија!