Отворен нов Жито дисконт во Прилеп

Отворен нов Жито дисконт во Прилеп

На 8ми Октомври, Жито маркети го проширија својот ланец на малопродажни објекти со уште еден нов дисконт во Прилеп. Маркетот е со вкупна површина од околу 200 метри квадратни, лоциран во центарот на градот со сопствен паркинг и ќе функционира со две наплатни каси. Ова е втор продажен објект на Жито маркети во Прилеп.

Официјалното отворање на дисконтот на пригодна свеченост го направија Градоначалникот на Општина Прилеп, Г-дин Марјан Ристески и Генералниот директор на Жито маркети, Г-дин Далибор Ѓошевски.

На денот на отворањето купувачите беа пречекани со голем број промоции, дегустации, продажни акции, подароци и гратисни производи.

Дисконтот ќе работи седум дена во неделата, со работно време од 07.30-21.30ч. (од понеделник до сабота) и од 08.00-14.30ч. (во недела). Новиот објект во Прилеп ќе овозможи околу десет нови вработувања.